Ondernemingen

United Kitchen

United Kitchen organiseert elke maand een internationaal diner waar vrouwen van verschillende culturele achtergronden een driegangendiner bereiden met gerechten uit hun thuisland. De winst die deze diners opleveren wordt gebruikt om onze vrouwen individueel te begeleiden bij hun integratie-traject. Dit doen we door het voeren van individuele gesprekken om in kaart te brengen wat de vrouwen nodig hebben en willen, maar ook door het financieren van cursussen en opleidingen.

De Feestjesfabriek

De Feestjefabriek organiseert kinderfeestjes die een kind een kind laten zijn. Er wordt gewerkt middels een one-for-one model. De opbrengst van de kinderfeestjes zal worden gebruikt om gratis feestjes te organiseren voor minderbedeelde kinderen. In samenwerking met kunststudenten van Minerva Academie Groningen worden er verschillende soorten feestjes georganiseerd.

Selfles

Selfles maakt unieke lichtobjecten van oude wijnflessen. Dit doen zij  samen met jongeren die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Selfles ondersteunt deze jongeren door het aanbieden van leertrajecten en begeleid hen op pad naar een goede aansluiting bij de maatschappij. Binnen deze leertrajecten komen de jongeren in aanraking met verschillende facetten van productontwikkeling, zoals design, productie en verkoop. Door hen taken en daarmee verantwoordelijkheden te geven, worden ze maximaal ondersteund in hun persoonlijke ontwikkeling en dagelijks functioneren.