De Denktank

De Denktank is verantwoordelijk voor innovatie binnen Enactus Groningen. Het doel van de denktank is om Enactus Groningen te ondersteunen bij het opzetten van nieuwe en duurzame startup ideeën. Het creatieve team kijkt in de wereld om zich heen en ziet maar één ding: kansen. Kansen om nieuwe succesvolle sociale ondernemingen op te zetten en daarmee problemen in Groningen en omgeving aan te pakken!

Onder begeleiding van een projectcoördinator uit het bestuur en een partner uit het bedrijfsleven gaat de Denktank in een sneltreinvaart door de conceptontwikkelingsfase van een nieuw Enactusproject. Dit proces start met het in kaart brengen van problemen in Groningen. Samen hou je creatieve brainstormprocessen, voer je marktonderzoeken uit en worden er ondernemende oplossingen bedacht. Met een kort haalbaarheidsonderzoek wordt de potentie van enkele van deze concepten onderzocht. Aan het eind van deze periode zal worden besloten om een project door te ontwikkelen als sociale onderneming of opnieuw door de conceptontwikkelingsfase te lopen en met een nieuw idee aan de slag te gaan.

Ben jij creatief, enthousiast en ruimdenkend? En lijkt het jou leuk om een nieuwe sociale onderneming op te zetten? Dan is Het Denktank team iets voor jou!

Het team van de Denktank

Marleen Schumacher 

PROJECTLEIDER

Hidde Joosten

TEAMLID

Charlotte van Woerkom

TEAMLID

Rogier Beltman

TEAMLID

Liesbeth Peterson

TEAMLID

Hugo Mohr

TEAMLID