Veelgestelde vragen over Enactus

Enactus
Algemeen

Waar staat "Enactus" voor?

Enactus is de afkorting voor Entrepreneurial Action for others creates a better world for Us all.

Enactus is een internationale non-profitorganisatie opgericht in 1975 in de Verenigde Staten. De stichting heeft als doel duurzame ondernemingen te starten die een betere wereld mogelijk maken voor ons allemaal. Tot 2012 opereerde Enactus onder de naam SIFE (Students in Free Enterprise).

Enactus biedt een platform voor meer dan 70,000 universitaire studenten in 37 landen die samen werken aan een betere wereld voor ons allemaal. Met behulp van het bedrijfsleven en academici worden ideeën van studenten omgezet in duurzame ondernemingen. Voorbeelden van bedrijven die ondersteuning bieden aan Enactus zijn KPMG, Unilever, Randstad, ORMIT, Delta Lloyd en Rabobank.

Wat doet Enactus Groningen?

Studenten van Enactus Groningen zien kansen voor sociale en ecologische ondernemingen in Groningen. In teams van 5-6 studenten worden projecten opgezet om deze ideeën te realiseren.

Voorbeelden van Enactus projecten in Nederland: Kookeiland door Enactus Utrecht, OrganoBike Enactus Rotterdam.

Hoe lang bestaat Enactus Groningen?

In februari 2016 hebben wij initiatief genomen om een Enactus team te starten in Groningen. Op 26 september 2016 is de licentieovereenkomst getekend tussen Enactus Nederland en de Rijksuniversiteit Groningen.

Ik wil graag meer weten over Enactus. Wat zijn de mogelijkheden?

Voor iedere wervingsronde organiseren we een Infoborrel, waar een korte presentatie gehouden wordt over Enactus en de vacatures die beschikbaar zijn. Er is alle ruimte om  je vragen te stellen. Houd onze Facebookpagina in de gaten om te weten wanneer deze borrels plaatsvinden.

Daarnaast ben je altijd welkom om langs te komen voor een kop koffie op ons kantoor. Maak van te voren een afspraak door te mailen naar [email protected]

Aanmelden

Hoe kan ik me aanmelden?

In het collegejaar zijn er twee wervingsmomenten: eind september en eind januari. Je kan je aanmelden en beschikbare vacatures vinden via onze Aanmeldpagina. 

Hoeveel tijd kost een functie in een onderneming per week?

Het vervullen van een functie in een onderneming bij Enactus Groningen kost 6 à 8 uur per week.

Hoeveel tijd kost een bestuursfunctie per week?

Het vervullen van een part-time bestuursfunctie bij Enactus Groningen kost 15 à 20 uur per week.

Can I participate in an Enactus project as an international student?

Dutch is the main language used within Enactus Groningen. We operate on a local scale and are connected to local businesses, as well as the local population in Groningen. Therefore, it is important for our team members to be able to understand Dutch. However, in the future we would like to set up an international team as well, because we see a lot of potential in motivated international students. Follow us to stay updated!

Wat biedt een functie bij een onderneming binnen Enactus jou?

Als ondernemer ontwikkel je samen met een groep van 5 à 6 studenten afkomstig van verschillende faculteiten een sociale onderneming in Groningen. Vanuit het bestuur, de partnerbedrijven en de Rijksuniversiteit Groningen word je ondersteund door middel van workshops en trainingen. Je krijgt de kans impact te maken op jouw directe omgeving, je doet ervaring op met ondernemen en je kan je ontwikkelen op zowel professioneel als persoonlijk vlak.

Wat biedt een bestuursfunctie binnen Enactus Groningen jou?

Als bestuurslid maak je deel uit van een professionele organisatie en ben je verantwoordelijk voor het besturen van Enactus in Groningen. Je neemt deel aan evenementen van Enactus Nederland, zoals de Bestuursacademie, het Startevenement en de Nationale Competitie. Deze evenementen worden georganiseerd in samenwerking met de nationale partners zoals KPMG, AkzoNobel en Rabobank, wat jou de kans biedt je netwerk te vergroten. Vanuit ORMIT, landelijke partner van Enactus NL, wordt er aan het begin van het bestuursjaar een bestuurstraining verzorgd. Dit met het doel het beste uit het bestuur te halen. Tevens is een bestuursjaar bij Enactus Groningen een mooie kans om je tijdens je studententijd te ontwikkelen en uitgedaagd te worden op professioneel vlak.

Staat je vraag er niet tussen? Neem contact op.

11 + 6 =