KindergARTen

KindergARTen

KindergARTen bezorgt kinderen die in armoede opgroeien een dag vol creativiteit en plezier. Onder begeleiding van kunststudenten zullen ze tekeningen maken, waarvan kaarten worden gemaakt. Op deze manier werken en spelen ze samen met andere kinderen, doen creatieve en sociale vaardigheden op en daarnaast krijgen zij persoonlijke aandacht. Ze zullen werkelijk het gevoel krijgen dat ze ertoe doen. 

KindergARTen wordt op dit moment door Andrea de Graaf, Fiene van bodegraven en Femke meijer vormgegeven.

Fiene van Bodegraven
HR/marketing

 Andrea de Graaf
Projectleider

Femke Meijer
Events/Extern

Het Concept

Concept

In samenwerking met kunststudenten zullen er tekenworkshops georganiseerd worden. Van de tekeningen, gemaakt door de kinderen, worden kaarten gemaakt. Op deze kaart zal een persoonlijke boodschap komen te staan. Door de verkoop van deze kaarten met persoonlijke boodschap wordt op een luchtige manier aandacht voor armoede onder kinderen gevraagd. De opbrengst zal worden gebruikt om meerdere tekenmiddagen mogelijk te maken en het concept uit te breiden.

Missie en Visie

Missie

Het doel van KindergARTen is om kinderen uit minder bedeelde gezinnen een leuke dag vol leerzame, creatieve en sportieve activiteiten aan te bieden. Zij zullen onder begeleiding van studenten van Kunstacademie Minerva werken aan een persoonlijk kunstwerkje. De omzet van de reproducties van deze kunstwerken zal opnieuw geïnvesteerd worden in de uitbreiding van het KindergARTen concept.

Visie

KindergARTen vindt dat de persoonlijke ontwikkeling van kinderen niet beperkt mag worden door het milieu waarin het kind opgroeit.