Afgelopen 3 juni vond de Nationale Competitie van Enactus Nederland plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. De Nationale Competitie is een jaarlijks evenement waar het Enactus jaar wordt afgesloten. Het doel van de NC is om de focus op de uitkomsten en gevolgen van projecten te leggen. Daarnaast is het een platform voor best-practices en ontmoeting.

Alle Enactus Teams in Nederland houden een presentatie van 17 minuten waar zij laten zien op welke manier zij impact hebben gemaakt in hun omgeving. Een professionele jury, bestaande uit leden van Enactus partners en stakeholders, beoordeelt de projecten en benoemt één Team tot National Champion.

Dit jaar heeft Enactus Utrecht voor het vierde jaar op rij de Nationale Competitie gewonnen. Door onder andere de verdubbeling van cijfers afgelopen jaar en een vernieuwende visie op sociaal ondernemerschap, hebben ze de titel van National Champion behaald. Eind september vertegenwoordigen zij Nederland bij de Enactus World Cup in Toronto.

Enactus Groningen participeerde deze dag als Rookie Team samen met Enactus Hogeschool van Amsterdam en Enactus Hogeschool Rotterdam. In 2017 doet Groningen als volwaardig team mee aan de NC!