Over ons

Enactus Groningen maakt deel uit van een wereldwijd netwerk van Enactus teams die allemaal werken aan één doel: een betere wereld mogelijk maken voor ons allemaal.

Enactus Groningen is opgericht in februari 2016 en wordt ondersteund door de Rijksuniversiteit Groningen, Enactus Nederland en het bedrijfsleven. Momenteel bestaat het team uit 33 studenten van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij zien kansen om sociale, economische en ecologische problemen op te lossen door middel van ondernemerschap. Het doel van de ondernemingen is een waarneembaar positieve impact te hebben op de problemen. Centraal binnen alle projecten en evenementen van Enactus staat het op een innovatieve en ondernemende manier overbrengen van kennis.

LANDEN

TEAMS IN NEDERLAND

STUDENTEN WERELDWIJD

CORPORATE PARTNERS

Wij geloven dat een duurzame en eerlijke wereld voor iedereen begint bij jezelf. Wij geloven in empathie, lef en ondernemerschap. Daarom investeren wij in ondernemende en verantwoorde leiders. Zij zijn zich bewust van hun eigen rol ten opzichte van mens, maatschappij en de wereld en zetten zich in om daar positieve impact te maken. Dit vormt hun DNA en maakt hen tot verantwoorde leiders voor het leven.

Sociaal ondernemen

Map Enactus teams in Nederland

Studenten van Enactus zetten samen sociale ondernemingen op. Net als iedere onderneming levert een sociale onderneming een product/service met bijpassend verdienmodel. Echter is winst maken niet het hoofddoel, maar een middel om en maatschappelijke missie te bereiken.

Enactus werkt hierbij nauw samen met academici en leiders uit het bedrijfsleven om studenten te begeleiden bij het opzetten van een onderneming.

Wij geloven dat een divers team tot de beste resultaten leidt. Daardoor zijn studenten van álle studierichtingen welkom bij Enactus!

Academici

Elk team is verbonden aan een onderwijsinstelling. Enactus Groningen heeft een licentieovereenkomst met de Rijksuniversiteit Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen stelt een team van academici beschikbaar om studenten te begeleiden en te ondersteunen bij het opzetten van een bedrijfsplan.

Bedrijfsleven

Door middel van Business Coaching en workshops door partnerbedrijven krijgen studenten ondersteuning en terugkoppeling bij het opzetten van een bedrijfsplan.