Symposium 2018

Symposium 

Interesse in sociaal ondernemen, maar geen idee wat er eigenlijk bij komt kijken? Of heb je al ervaring met sociaal ondernemen en raak je er niet over uitgepraat? Op vrijdag 1 juni a.s. zal voor de tweede keer op rij het Enactus Groningen Symposium plaatsvinden. Vanaf 15:00 zijn de deuren geopend en ben je van harte welkom om ons afwisselende programma bij te wonen.

Het symposium zal bestaan uit een variatie van interessante sprekers en workshops waarbij het thema: ‘Social Entrepreneurship in a digital age’ centraal zal staan. Onze dagvoorzitter Nancy Moorman, neemt ons mee langs de uiteenlopende verhalen van verschillende ondernemingen en zal zorgen dat jij nieuwe ervaringen, contacten en skills op kan doen. Daarnaast heb je ook de kans om meer te horen over onze eigen Enactus ondernemingen en de betrokken studenten te spreken. Ook is het Enactus bestuur natuurlijk aanwezig om al je vragen te beantwoorden omtrent het actief worden bij Enactus.

Meld je hier aan voor het Enactus Groningen Symposium 2018 

Sprekers
Merel Rumping | LegBank

De eerst lezing zal worden gegeven door Merel Rumping vanuit LegBank. In 2016 won Merel als oprichter en projectleider van LegBank de prijs voor RuG Alumnus van het jaar. Samen met haar team zorgt Merel dat het voor mensen in Colombia, en andere lage-inkomenslanden, makkelijker wordt om aan betaalbare en kwalitatief goede protheses te komen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de Majicast, het instrument waarmee de protheses 75% goedkoper gemaakt kunnen worden en de daarbij behorende dienst waarmee ze prothesemakers trainen en ondersteunen. Hierover, en natuurlijk over alle ervaringen die zij heeft als sociale ondernemer, zal Merel vertellen tijdens het symposium. Wil je alvast een beeld krijgen van LegBank, kijk dan op de website: http://www.legbank.org/.

Jaap de Vries | DZyzzion

Namens DZyzzion  zal Jaap de Vries de tweede lezing geven. Deze zal in het teken staan van duurzame mobiliteit waarbij onder andere aandacht wordt besteed aan elektrisch rijden. Als sociale onderneming geeft DZyzzion sinds 2014 advies op het gebied van duurzaamheid aan organisaties. De missie van DZyzzion is daarom ook bij te wil bijdragen aan het versnellen van de transitie naar een duurzame economie en een betere wereld, door bedrijven en andere organisaties te helpen bewuste keuzes te maken en daarmee toekomstbestendig te worden. Ben je alvast nieuwsgierig geworden, kijk dan alvast op de website: http://www.dzyzzion.nl/.

 

Workshops