Symposium 2019

Interesse in duurzaam ondernemen, maar geen idee wat er eigenlijk bij komt kijken? Of heb je al ervaring met sociaal ondernemen en raak je graag nog meer geïnspireerd? Op maandag 20 mei 2019 zal voor de derde keer het Enactus Groningen Symposium plaatsvinden. Vanaf 13:00 zullen de deuren zich openen en zijn studenten en geïnteresseerde welkom om het programma te volgen. De dag zal bestaan uit een afwisseling van interessante sprekers en workshops waarbij één thema centraal zal staan: duurzaam ondernemerschap – voor en door je omgeving. De dagvoorzitter zal ons allen meenemen langs de verhalen van verschillende ondernemingen en zorgen dat jij nieuwe verhalen en skills op kan doen. Daarnaast krijg je ook de kans om meer te horen over onze eigen ondernemingen en de betrokken studenten te spreken. Het Enactus bestuur is natuurlijk ook aanwezig om al je vragen te beantwoorden omtrent het actief worden bij een van onze ondernemingen. Meer informatie over het dagprogramma volgt snel.

Heb je vragen als student of interesse om deel te nemen aan het symposium als spreker/bedrijf? Je kunt ons benaderen door een mail te sturen naar: [email protected].

Save the date!

Wanneer: 20 mei 2019
Waar: RUG Centre for Entrepreneurship, Kadijk 4, Groningen
Tijd: 13.00 – 18.30

Thema

Dit jaar staat het symposium in het teken van duurzaam ondernemen: voor en door je omgeving.

Het programma zal binnenkort bekend worden gemaakt.

SPREKERS

Marja Baas, MYOMY

Marja Baas is de initiatiefnemer van MYOMY DO GOODS, een Nederlandse modemerk dat fairtade tassen laat maken in India en Bangladesh. Bij MYOMY staat duurzaamheid bij de productie van haar lederwaren op nummer 1. Haar bekendste product is de My Paper Bag, die door Ramon Middelkoop is ontworpen. Inmiddels zijn de producten van MYOMY in 300 winkels wereldwijd te koop, waaronder Nederland, België, Australië en Zwitserland. Met deze visie in haar achterhoofd runt Baas MYOMY:

“Delivering happines! Voor jezelf, voor de mensen om je heen, alle mensen waar we mee samenwerken en waar we de producten voor maken.”

WORKSHOPS

Blue Loop Originals

Het bedrijf Blue Loop Originals maakt jeans, sweaters, truien, hoodies en t-shirts van oude kleding. Alle producten zijn gemaakt van textielgaren, afkomstig van oude spijkerbroeken. Over hun missie zegt Blue Loop het volgende:

Als wij kunnen bereiken dat elke dag iemand nadenkt over het weggooien van versleten kleding en misschien zelfs nadenkt over het kopen van kleding die iets bijdraagt aan een betere wereld, dan is onze missie geslaagd.

Hou de site en onze Facebook in de gaten voor de bekendmaking van onze andere sprekers en workshops!

Meld je alvast aan!

6 + 10 =

De Symposium Commissie 2019

Catharina Botermans
Voorzitter

Nina Bulstra
Marketing

Constance Smit
Acquisitie

Charlotte Schaafsma
Dagcoördinator