Symposium 2020

Interesse in duurzaam ondernemen, maar geen idee wat er eigenlijk bij komt kijken? Of heb je al ervaring met sociaal ondernemen en raak je graag nog meer geïnspireerd? Op 16 maart 2020  zal voor de vierde keer het Enactus Groningen Symposium plaatsvinden.  De dag zal bestaan uit een afwisseling van interessante sprekers en workshops waarbij één thema centraal zal staan: duurzaam ondernemerschap. De dagvoorzitter zal ons allen meenemen langs de verhalen van verschillende ondernemingen en zorgen dat jij nieuwe verhalen en skills op kan doen. Daarnaast krijg je ook de kans om meer te horen over onze eigen ondernemingen en de betrokken studenten te spreken. Het Enactus bestuur is natuurlijk ook aanwezig om al je vragen te beantwoorden omtrent het actief worden bij een van onze ondernemingen.

Mededeling: Naar aanleiding van het eerste corona geval op de Rijksuniversiteit Groningen hebben wij, in samenspraak met de RuG, besloten het symposium voor nu te verplaatsen.  Er wordt op dit moment hard gezocht naar een nieuwe datum, wij hopen jullie hier snel van op de hoogte te kunnen stellen. De vormgeving van het evenement zal nagenoeg hetzelfde blijven. 

Deelnemen?

Wil jij graag deelnemen aan het symposium vol inspirerende sprekers en workshops?

Het Symposium voor 2020 is helaas uitverkocht!

Praktische informatie

Wanneer: Vervangende datum 
Tijd: 13:30 tot 19:30
Waar: Venture Lab North, Kadijk 4

 

LET OP! i.v.m. het Coronavirus is de kon het Symposium 2020 op 16  maart niet plaatsvinden. Er wordt naar een vervangende datum gezocht voor het academishe jaar 2020/2021. Wij hopen jullie hiervan snel op de hoogte te kunnen stellen

Thema

 

”Innovatief Ondernemerschap” 
Hoe de United Nations SDGs onze Toekomst vormen

 

SPREKERS

Arjen Boekhold - Tony's Chocolony en Game Changer UNTLD

Arjen Boekhold, jarenlang lid van het kernteam van Tony’s Chocolonely én de directeur van Game Changer UNLTD., zal jullie niet alleen laten zien hoe hij met zijn bedrijven innovatief en duurzaam te werk gaat, maar hij zal ook licht schijnen op de keerzijde van de Sustainable Development Goals!

Alexander Wolters - Ioniqa Technologies

Ioniqa is een bedrijf dat plastic duurzaam maakt, klinkt bijzonder hè? Hoe kan dat?! Nou dat gaat Alexander je allemaal uitleggen tijdens ons symposium! 

Jouri Schoemaker - Nederlands kampioen pitchen én de oprichter van Pieter Pot

Dit bedrijf is een verpakkingsvrije bezorgsupermarkt! Al jouw boodschappen in glazen potten en dat voor dezelfde prijs als in de supermarkt, gewoon “omdat al die plasticverpakkingen de POT op kunnen…” 

Erwin Stoker - OV bureau Groningen Drenthe

Onze laatste en 7e spreker is Erwin Stoker ‼Hij zal het hebben over iets wat ons allemaal aangaat: het OV in onze stad Groningen (en Drenthe)!  Hoe kunnen wij onze ritjes verduurzamen ? Hij gaat het hebben over elektrische bussen en rijden op waterstof met betrekking tot de combinatie tussen het OV bureau en Qbuzz  Hoogstwaarschijnlijk komt ook Michel van der Mark mee om het gezichtspunt van Qbuzz toe te lichten! Koop snel een kaartje via deze link:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-symposium-innovatief-ondernemen-90276512479

WORKSHOPS

Rishi Gupta - Co-founder van Zero Waste Club en Gomi

Rishi Gupta, de co-founder van Zero Waste Club en Gomi (maakt tech products), geeft 16 maart een workshop!  ZWC maakt alles van afval en natuurlijke materialen: van bamboe tandenborstels tot inklapbare metalen rietjes, je kunt het zo gek niet bedenken!  Een wereld zonder plastic!

Marco Agema - Snackbar van de Toekomst

De oud-eigenaar van Friet van Piet, , is een nieuwe weg ingeslagen! Nog steeds achter de frituur, maar deze keer gezonder! Zijn rijdende ‘Snackbar van de Toekomst’ verkoopt onder andere bloemkool- en insectenfriet, graanbitterballen en een hybride gehaktbal, verpakt in zo min mogelijk plastic ! Samen met jullie gaat hij een duurzame snack bedenken tijdens zijn workshop op 16 maart! Hoe vet is dat?!

Dion Glastra & Wouter Buter - Royal HaskoningDHV

Graag kondigen wij het 6e bedrijf dat zal deelnemen aan het symposium aan! De workshop van Royal HaskoningDHV, een ingenieursbedrijf dat wereldwijd betrokken is bij duurzame projecten, wordt niet door één, maar twee mannen gegeven: Dion Glastra én Wouter Buter !! Het project dat ze met jullie zullen bespreken is: ‘Indoor Farming’ ! Zie je het al voor je ? Een zelfvoorzienend gebouw met alles in één: een restaurant, supermarkt én een plek waar alles verbouwd kan worden! Dit project staat nog in de startblokken en dus zullen Dion en Wouter om júllie input vragen tijdens de workshop !

Hou de site en onze Facebook in de gaten voor de bekendmaking van onze andere sprekers en workshops!

De Symposium Commissie 2020

Nienke de Jong

VOORZITTER

Merel van Waalwijk van Doorn

MARKETING

Doris van der Priem

ACQUISITIE

Sophie Sempel

DAGCOORDINATOR