Symposium 2021

Zoals elk jaar organiseert Enactus Groningen ook in 2021 weer haar jaarlijkse symposium. Hier bieden we een podium aan duurzame thema’s en ideeën die misschien nog niet de aandacht krijgen die ze verdienen. Op dit moment houden we het thema nog heel even geheim maar houd deze pagina in de gaten en volg snel ons Instagram account symposiumenactusgro voor updates en aankondigingen!

Het doel is natuurlijk dat je het evenement verlaat met nieuwe kennis, inspiratie en inzichten maar daarnaast is het Symposium natuurlijk een uitgelezen kans om nieuwe connecties op te doen en kennis te maken met (mede-)studenten die jouw interesse in duurzaam ondernemen delen.
Daarnaast is er ook de mogelijkheid om kennis te maken met andere ondernemingen van Enactus Groningen. Het bestuur zal dan ook aanwezig zijn om antwoord te geven op al je vragen omtrent het actief worden bij één van onze ondernemingen.

Deelnemen?

Wil jij graag deelnemen aan het symposium vol inspirerende sprekers en workshops?

Meer informatie volgt snel!

Praktische informatie

Wanneer: Mei/Juni
Tijd: 13:30 tot 19:30
Waar: Nog onbekend

 

Het precieze tijdstip en locatie is nog niet bekend. Wij hopen jullie hiervan snel op de hoogte te kunnen stellen.

Thema

 

To Be Announced
Later hierover meer

 

SPREKERS

Arjen Boekhold - Tony's Chocolony en Game Changer UNTLD

Arjen Boekhold, jarenlang lid van het kernteam van Tony’s Chocolonely én de directeur van Game Changer UNLTD., zal jullie niet alleen laten zien hoe hij met zijn bedrijven innovatief en duurzaam te werk gaat, maar hij zal ook licht schijnen op de keerzijde van de Sustainable Development Goals!

Alexander Wolters - Ioniqa Technologies

Ioniqa is een bedrijf dat plastic duurzaam maakt, klinkt bijzonder hè? Hoe kan dat?! Nou dat gaat Alexander je allemaal uitleggen tijdens ons symposium! 

Jouri Schoemaker - Nederlands kampioen pitchen én de oprichter van Pieter Pot

Dit bedrijf is een verpakkingsvrije bezorgsupermarkt! Al jouw boodschappen in glazen potten en dat voor dezelfde prijs als in de supermarkt, gewoon “omdat al die plasticverpakkingen de POT op kunnen…” 

Erwin Stoker - OV bureau Groningen Drenthe

Onze laatste en 7e spreker is Erwin Stoker ‼Hij zal het hebben over iets wat ons allemaal aangaat: het OV in onze stad Groningen (en Drenthe)!  Hoe kunnen wij onze ritjes verduurzamen ? Hij gaat het hebben over elektrische bussen en rijden op waterstof met betrekking tot de combinatie tussen het OV bureau en Qbuzz  Hoogstwaarschijnlijk komt ook Michel van der Mark mee om het gezichtspunt van Qbuzz toe te lichten! Koop snel een kaartje via deze link:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-symposium-innovatief-ondernemen-90276512479

WORKSHOPS

Rishi Gupta - Co-founder van Zero Waste Club en Gomi

Rishi Gupta, de co-founder van Zero Waste Club en Gomi (maakt tech products), geeft 16 maart een workshop!  ZWC maakt alles van afval en natuurlijke materialen: van bamboe tandenborstels tot inklapbare metalen rietjes, je kunt het zo gek niet bedenken!  Een wereld zonder plastic!

Marco Agema - Snackbar van de Toekomst

De oud-eigenaar van Friet van Piet, , is een nieuwe weg ingeslagen! Nog steeds achter de frituur, maar deze keer gezonder! Zijn rijdende ‘Snackbar van de Toekomst’ verkoopt onder andere bloemkool- en insectenfriet, graanbitterballen en een hybride gehaktbal, verpakt in zo min mogelijk plastic ! Samen met jullie gaat hij een duurzame snack bedenken tijdens zijn workshop op 16 maart! Hoe vet is dat?!

Dion Glastra & Wouter Buter - Royal HaskoningDHV

Graag kondigen wij het 6e bedrijf dat zal deelnemen aan het symposium aan! De workshop van Royal HaskoningDHV, een ingenieursbedrijf dat wereldwijd betrokken is bij duurzame projecten, wordt niet door één, maar twee mannen gegeven: Dion Glastra én Wouter Buter !! Het project dat ze met jullie zullen bespreken is: ‘Indoor Farming’ ! Zie je het al voor je ? Een zelfvoorzienend gebouw met alles in één: een restaurant, supermarkt én een plek waar alles verbouwd kan worden! Dit project staat nog in de startblokken en dus zullen Dion en Wouter om júllie input vragen tijdens de workshop !

Hou de site en onze Facebook in de gaten voor de bekendmaking van onze andere sprekers en workshops!

De Symposium Commissie 2020

Martine de Rooy

VOORZITTER

Leon Horsman

MARKETING

Saar van Dijk

ACQUISITIE

Lot Roelofs

DAGCOORDINATOR