Symposium

Symposium 2017

Op 12 mei 2017 vond het het Symposium Sociaal Ondernemerschap plaats. Het Symposium werd georganiseerd door Enactus en vond plaats in het Van Swinderen Huys van 16:00 – 21:00. Diverse inspirerende sprekers die betrokken zijn op het gebied van sociaal ondernemen, zowel in grote bedrijven als in start-ups, waren aanwezig om hun ervaringen te delen. Daarnaast was er een mogelijkheid om deel te nemen in een interactieve workshop. De avond werd afgesloten met een netwerkborrel voor alle aanwezigen in de brasserie van het Van Swinderen Huys.

Het doel van het evenement was het samenbrengen van studenten, startende ondernemers en ervaren ondernemers om hun kennis en ervaringen met elkaar te delen en er zo een informatieve en inspirerende avond van te maken, geheel in het teken van sociaal en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De toegang voor dit evenement was gratis en de catering werd verzorgd.

 

Lotte van de Dijk
Voorzitter

Jasper de Jong
Acquisitie

Marieke van der Westen
Marketing

 

Jaap de Vries

Jaap de Vries is in 2014 gestart met zijn eigen bedrijf DZyzzion. Vanuit dit bedrijf helpt hij bedrijven en organisaties om duurzaamheid in de praktijk te brengen en toekomstbestendig te worden. Jaap is inmiddels betrokken geweest bij de verduurzaming van ruim 300 bedrijven, en hij is een expert op het gebied van duurzame gebiedsontwikkeling.

 

KPMG Corporate Responsibility Team

De heren Frank Keuzenkamp en Klaas Zwaagman waren erg enthousiast om namens KPMG een toelichting te geven op het Corporate Responsibility beleid van deze multinational. Zij hebben verteld over maatschappelijk verantwoord ondernemen op internationaal en nationaal gebied, in combinatie met het lokale Community project KPMG Jeugdengine, waarmee zij een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij.

 

Anna van Nunen (Innofest)

Anna is directeur van Innofest – acht festivals in Noord Nederland die zich inzetten als living labs voor innovatieve ideeën. Een festival is een tijdelijke mini-maatschappij. Daarom zijn festivals het ideale living lab: duizenden mensen in een beheersbare (meetbare) omgeving en alle ruimte om te experimenteren met nieuwe toepassingen. De festivals worden ingezet voor creatieve ondernemers, start-ups en studenten om hun ideeën in te ontwikkelen, te testen en te lanceren. Tijdens het symposium heeft Anna verteld over haar ervaringen met het opzetten van haar eigen sociale onderneming.

 

Edward Doorten

Als voorloper in ‘groen ondernemerschap’ opende Edward Doorten in 2013 het eerste volledig duurzame tankstation in Europa, genaamd Green Planet. Vol passie heeft hij verteld over dit ‘centrum voor duurzame mobiliteit’ en zijn ervaringen als duurzaam en innovatief ondernemer. Kijk voor meer informatie over zijn onderneming op www.greenplanet.nl.

 

 

WE organization

Eén van de workshops werd gegeven door de ‘WE organization’. In deze interactieve workshop konden de deelnemers kennismaken met Adel Albaghdadi, een jonge rechtenstudent uit Syrië. Als oprichter van ‘WE’ wil hij labels wegnemen en barrières breken tussen mensen. Hij heeft het project ‘WE are the refugees’ opgezet en dit project werd behandeld tijdens deze workshop.

Starters4Communities

De tweede workshop werd gegeven worden door Starters4Communities. Starters4Communities hielp de deelnemers van deze workshop met praktische tips om hun onderneming uit te laten groeien tot een succes.

De Kleine Consultant

Tijdens pitch workshop van de Kleine Consultant leerde de deelnemers hoe ze een (sociaal) idee konden verkopen. De consultants vertelden alle ins en outs over het geven van de perfecte pitch!