African Dinner 19 februari 2017

Guinese, Congolese, Zuid-Amerikaanse, Europese en Aziatische invloeden, dat is meer dan genoeg voor een culturele mix. Op 19 februari vond het tweede internationale diner plaats. Het was een gezellige en kleurrijke avond!

Bij aankomst konden gasten de Afrikaanse sfeer al voelen door het typische Guinese drankje ‘Bisabe’ te proeven. Daarnaast was er Congolese en Guinese muziek van artiesten zoals Koffi Olomide en Quartier Latin te horen.

De gerechten

Voorgerecht
Als voorgerecht werd er ‘Semassatouyi’ geserveerd. Dit is een en vissoep met cassave uit Guinee. Volgens Fatou wordt deze vissoep vooral gemaakt voor mensen die ziek of zwanger zijn. Het is een gerecht om van aan te sterken en op te knappen.

Hoofdgerecht
Het hoofdgerecht was het Congolese gerecht “fufu avec poulet à la sauce tomate et feuille de manioc”. Alleen al aan de naam is de Franse invloed te zien. Congo is een lange periode een kolonie van België geweest. Het gerecht is erg West Afrikaans door de gebruikte ingrediënten uit deze regio. Er werden cassavebladeren gebruikt in plaats van de wortels van de cassave die zijn gebruikt in het voorgerecht. Voor de meeste gasten was het African dinner waarschijnlijk de eerste keer dat zij “fufu” hebben geprobeerd. Fufu is een van de meest bekende gerechten in West- en Centraal Afrika en wordt vaak van cassave of yam gemaakt. Alleen Fufu eten kan iets droog zijn, dus werd het samen met een tomaten-pindasaus geserveerd.

Nagerecht
Als nagerecht hebben onze gasten genoten van ‘Lakiri’. Lakiri is een Guinese maismeel-yoghurt gerecht met druiven.

Hoogtepunten

De hoogtepunten van de avond waren de Afrikaanse modeshow en dans verzorgd door Fatou, Marie-José, Juan en Paul. Het internationale diner was een groot succes. Nogmaals dank aan de vrouwen van United Kitchen die van de locatie een Afrikaanse danszaal hebben gemaakt. De avond was kleurrijk, gekruid, vol met temperament en vooral gezellig! United Kitchen wil Brownies&Downies heel erg bedanken voor het gebruik van de geweldige locatie en hun bijdragen aan het succes van de avond!

Kookworkshop

De kookworkshops zijn een nieuwe onderdeel van United Kitchen. Deze is bedoeld om mensen de mogelijkheid te bieden om de gerechten van de internationale dinners te leren koken en in contact te komen met nieuwe culturen. We bieden kookworkshops aan groepen van circa 6 a 10 personen.

Lijkt het jou, je bedrijf, vriendengroep, jaarclub en/of je huisgenoten leuk om een workshop bij te wonen? Neem vooral contact op met United Kitchen via [email protected]!