United Kitchen

United Kitchen is het eerste project van Enactus Groningen, en is begonnen als platform om culturele uitwisseling tussen Stadjers, studenten en vrouwen met een migratieachtergrond te creëren. Liefde gaat door de maag, daarom is het proeven van gerechten uit andere landen dé manier om culturele uitwisseling te stimuleren! Inmiddels bestaat United Kitchen uit zeven gedreven studenten die samen met de vrouwen elke maand een internationaal diner organiseren in de Groningse binnenstad. Op deze avonden bereiden de vrouwen een driegangendiner bestaande uit gerechten uit hun eigen cultuur, voor zo’n 40 gasten. De winst die deze diners opleveren wordt gebruikt om de vrouwen individueel te ondersteunen bij hun integratie. Dit doen we door het voeren van individuele gesprekken om in kaart te brengen wat de vrouwen nodig hebben en willen, maar ook door het financieren van cursussen en opleidingen.

Neem gerust een kijkje op de website of Facebook van United Kitchen voor meer informatie over de komende evenementen.

Concept

United Kitchen is gericht op het ondersteunen van integrerende vrouwen in Groningen door middel van culturele uitwisseling en het organiseren van internationale diners. Het project stimuleert culturele uitwisseling, waardoor Stadjers en studenten de veelzijdigheid aan culturen die Groningen biedt beter leren kennen. Daarnaast doen de vrouwen ervaring op door het werken in een Nederlands bedrijfje, en genereren we winst die we gebruiken voor het verder ondersteunen van de vrouwen bij hun integratieproces. Een win-win situatie dus!

Missie

 Onze missie is om enerzijds vrouwen met een migratie-achtergrond te ondersteunen bij hun integratie in Groningen, en anderzijds om openheid en acceptatie van andere culturen te stimuleren onder Stadjers en studenten.

Visie

 Door middel van onze kookevenementen stimuleren we een culturele uitwisseling op verschillende vlakken waardoor deze vrouwen de Nederlandse cultuur beter leren kennen en stadjers en studenten een andere cultuur leren kennen. Door de culturele uitwisseling hebben de vrouwen meer contact met Nederlanders en leidt de interesse en waardering voor elkaars cultuur tot meer zelfvertrouwen voor deze vrouwen. Op deze manier draagt dit versterkte zelfvertrouwen bij aan hun integratieproces en aan hun maatschappelijke betrokkenheid.

Het team van United Kitchen

Miriam de Bruijn

PROJECTLEIDER

Ayla Elzinga

MARKETING

Cheyenne van der Laan

FINANCIEEL + ACQUISITIE

Sterre Wolthuizen

EVENTS + ACQUISITIE

Nilou Kambakhsh

HUMAN RESOURCES

Marie Wessling

HUMAN RESOURCES