United Kitchen is het eerste project van Enactus Groningen, en is begonnen als platform om culturele uitwisseling tussen Stadjers, studenten en vrouwen met een migratieachtergrond te creëren. Liefde gaat door de maag, daarom is het proeven van gerechten uit andere landen dé manier om culturele uitwisseling te stimuleren! Inmiddels bestaat United Kitchen uit acht gedreven studenten en is het concept breder getrokken. Iedereen is welkom bij United Kitchen, dus sinds kort zitten er ook mannen met een migratieachtergrond in het team! Samen met de mensen met een migratieachtergrond organiseren de studenten van United Kitchen een diner voor zo’n 40 gasten. De winst van deze diners kan worden gebruikt om de koks verder te ondersteunen in hun integratieproces.
Neem gerust een kijkje op de website of Facebook van United Kitchen voor meer informatie over de komende evenementen.
Concept
United Kitchen is gericht op het ondersteunen van de integratie van mensen met een migratieachtergrond in Groningen. Dit doen zij door samen met het team een lunch, borrel of diner te koken op aanvraag van bedrijven. Met de opbrengst van deze diners kunnen de koks workshops volgen naar eigen interesse om zo de integratie nog verder te bevorderen. Een unieke ervaring voor zowel de koks als de bedrijven!
Missie
De missie van United Kitchen is tweeledig: enerzijds is de missie om mensen met een migratieachtergrond te ondersteunen bij hun integratie in Groningen door sociale uitwisseling met het studententeam van United Kitchen; het opdoen van ervaring in een klein Nederlands bedrijfje en het volgen van Nederlandse workshops. Anderzijds is de missie om de maatschappelijke betrokkenheid van bedrijven te vergroten en hen kennis te laten maken met diverse culturen via heerlijke maaltijden en inspirerende verhalen.
Visie
Mensen met een migratieachtergrond, studenten en bedrijven in Groningen meer betrokken te laten zijn met elkaar, waardoor er meer culturele uitwisseling kan plaatsvinden.
Projectleider: Marlies de Jong
Vertegenwoordigt de onderneming, toont persoonlijk en inhoudelijk leiderschap, houdt visie en grote lijnen in de gaten, leidt vergaderingen en bereidt agenda voor, onderhoudt relaties met partners;
Vicevoorzitter (+penningmeester): Iris de Haan
Notuleren tijdens vergaderingen, helpt projectleider waar nodig, verantwoordelijk voor de financiën van de onderneming, stelt facturen op, beheert rekeningen, alle uitgaven/inkomsten bijhouden in Excel, rapporteert door middel van een jaarverslag naar het bestuur;
Events: Anna Hulsebos
Verantwoordelijk voor planning en organisatie van alle evenementen.
Extern I & II: Fleur van Wijgerden & Kayleigh Bakkers
Verantwoordelijk voor het benaderen van bedrijven voor op de evenementen.
Marketing I & II: Nour Zoubi & Vera de Prie
Verantwoordelijk voor het updaten van mediakanalen zoals een website, Facebook, Twitter, Instagram, aanspreekpunt voor externe relaties zoals pers.
Human Resources: Luna Hofman
Verantwoordelijk voor het werven van nieuwe koks, onderhoudt contact met de koks die al bij het project aangesloten zijn, is betrokken bij de ontwikkeling van de koks en houd zich bezig met het optimaliseren van het HR beleid.