United Kitchen

United Kitchen

United Kitchen is het eerste project van Enactus Groningen, geleid door zeven studenten: Bas, Emma, Isabelle, Maartje, Michelle, Moana, en Saskia. United Kitchen is begonnen als platform voor culturele uitwisseling en om vrouwen met een migratie-achtergrond te steunen bij hun integratie. Liefde gaat door de maag, daarom is het proeven en eten van gerechten uit andere landen dé manier om culturele uitwisseling te stimuleren! Eén keer per maand wordt er een internationaal diner georganiseerd waar onze vrouwen een driegangendiner bereiden met gerechten uit hun thuisland. De winst die deze diners opleveren wordt gebruikt om onze vrouwen individueel te begeleiden bij hun integratie-traject. Dit doen we door het voeren van individuele gesprekken om in kaart te brengen wat de vrouwen nodig hebben en willen, maar ook door het financieren van cursussen en opleidingen. 

Neem gerust een kijkje op de website of Facebook van United Kitchen voor meer informatie over de komende evenementen.

Het Concept

Concept

United Kitchen is gericht op het ondersteunen van integrerende vrouwen in Groningen door middel van culturele uitwisseling en het organiseren van internationale diners. Het project stimuleert culturele uitwisseling, waardoor Stadjers en studenten de veelzijdigheid aan culturen die Groningen biedt beter leren kennen. Daarnaast doen de vrouwen ervaring op door het werken in een Nederlands bedrijfje, en genereren we winst die we gebruiken voor het verder ondersteunen van de vrouwen bij hun integratieproces. Een win-win situatie dus!

Missie en Visie

Missie

Onze missie is om enerzijds vrouwen met een migratie-achtergrond te ondersteunen bij hun integratie in Groningen, en anderzijds om openheid en acceptatie van andere culturen te stimuleren onder Stadjers en studenten.

Visie

Door middel van onze kookevenementen stimuleren we een culturele uitwisseling op verschillende vlakken waardoor deze vrouwen de Nederlandse cultuur beter leren kennen en stadjers en studenten een andere cultuur leren kennen. Door de culturele uitwisseling hebben de vrouwen meer contact met Nederlanders en leidt de interesse en waardering voor elkaars cultuur tot meer zelfvertrouwen voor deze vrouwen. Op deze manier draagt dit versterkte zelfvertrouwen bij aan hun integratieproces en aan hun maatschappelijke betrokkenheid.

Ons team

Bas Sprenger de Rover
Projectleider

Emma Smink
Financieel manager

Moana Verbeek van der Sande
Marketing manager

Saskia Hendriksen  Marketing manager

Isabelle de Harder
Human Resource manager

Michelle Vriesema
Human Resource manager

Maartje Hintzen
Event Manager

Contact

Contact

www.unitedkitchen.nl

Heb je vragen, opmerkingen of tips voor United Kitchen? Neem contact op via onderstaand formulier.

14 + 1 =