Nieuws

Enactus Groningen ontvangt Green Label

Enactus Groningen ontvangt Green Label

'De Green Office (Programma Duurzaamheid) is hét platform binnen de Rijksuniversiteit Groningen dat projecten organiseert en coördineert op het gebied van duurzaamheid.' De Green Office heeft Enactus Groningen met een bronze Green Label bekroond door haar actieve...

Lees meer
Start Stop Continue 7 juni

Start Stop Continue 7 juni

Afgelopen maandag was alweer de laatste start stop continue van het jaar. De ondernemingen hebben veel feedback gekregen van de juryleden en van hun mede ondernemers. 

Lees meer
Ten Stripes onze nieuwe hoofdpartner!

Ten Stripes onze nieuwe hoofdpartner!

Hoofdpartner Enactus Groningen
Ten Stripes is een duurzaam marketingbureau uit Leek dat zich bezighoudt met de strategie en executie van digitale marketing, waarin ‘De Nieuwe Economie’ bedrijven voorop staat. Met de samenwerking tussen Enactus Groningen en Ten Stripes zijn er dus veel raakvlakken gevonden waar beide partijen elkaar kunnen helpen en versterken. Zo zal Enactus zich aansluiten op het platform ‘SDGimpact’, is er financiële ondersteuning en ruimte voor ‘The Impact Project’ waarbij de projecten (op lokale en nationale schaal) worden geholpen om hun eigen verhaal ijzersterk en oprecht te kunnen vertellen om zo het project en hun impact te laten groeien.

Met Ten Stripes heeft Enactus Groningen een hoofdsponsor gevonden die perfect bij ons past, samen gaan we de krachten bundelen om nóg meer impact te maken. Wij hebben er zin in!

Lees meer
Impact Maand: kerstkaarten actie en vuilnis prikken

Impact Maand: kerstkaarten actie en vuilnis prikken

December is impactmaand! zo hebben wij deze maand 2 verschillende acties gehouden, namelijk een kerstkaarten actie en vuilnis prikken. In totaal hebben we 11 zakken vuilnis geprikt, en 116 kerstkaarten ingezameld voor eenzame ouderen! Kortom, deze impact maand is super geslaagd. Wij wensen iedereen fijne feestdagen, en let een beetje op elkaar!

Lees meer
Ledenactiviteit Wijnproeverij

Ledenactiviteit Wijnproeverij

Op 14 december hebben wij onze eerste ledenactiviteit van het studiejaar georganiseerd. Dit was een wijnproeverij gehouden door Stijn Houben. Iedereen zat in groepjes bij elkaar en via Zoom werd er verteld over de wijnen en vele interessante informatie gedeeld. Het was een super leuke avond om niet snel te vergeten!

Lees meer
Workshop Levensbazen

Workshop Levensbazen

Op 7 december hebben wij onze derde workshop gehad, gegeven door Leon Polman en Tim van der Horst. Samen hebben zij de community Levensbazen opgericht, waar zelfontwikkeling centraal staat. De workshop ging over het concreet maken van je doel, en was zeer leerzaam en interactief!

Lees meer
Workshop Tony’s Chocolonely 16-11-2020

Workshop Tony’s Chocolonely 16-11-2020

Maandag 16 november was het tijd voor de tweede workshop van het jaar. Arjen Boekhold (werkt momenteel bij Game Changer) heeft 7 jaar lang bij Tony’s gewerkt en heeft ons alles verteld over de geschiedenis van het bedrijf en over de oneerlijke manier waarop cacaoboeren behandeld worden. Naast dat het erg interessant en leerzaam was konden we ook genieten chocola van Tony’s die we van Arjen gekregen hebben! Een geslaagde avond dus!

Lees meer